De Thai Ridgeback

Thai Ridgeback Dog

DUTCH CHAMPION and WINNER BENELUX 2017 TRD SPAIN (Mai) is onze enige TRD. Een supermooie en grote verschijning die ook van de keurmeesters op show alleen maar lovende beoordelingen krijgt! Zonder enige vorm van echte concurrentie behaalde ze telkens de eerste plaats en kreeg ook hoge waarderingen in de erering.

Haar karakter is in één woord SUPER. Zoals dit hoort bij het ras is ze niet opdringerig en ietwat gereserveerd, maar nooit vervelend naar mensen toe. Vooral kinderen vindt ze prachtig en ze is er uiterst voorzichtig mee. Met de andere honden in de roedel gaat ze goed om en correcties bij opdringerige of onstuimige youngsters worden eerlijk uitgevoerd. Ook met onze katten kan ze het bijzonder goed vinden.

Gezondheid is vooral een belangrijk gegeven; Mai is nooit ziek! Haar heupuitslagen zijn HD-A en ook komt ze glansrijk door de jaarlijkse algehele gezondheidscheck van de dierenarts.
Mai is naast gezinshond ook actief in de sport Canicross. Een aantal keer per week legt ze rennend flinke afstanden af en hierdoor heeft ze een hele goede conditie. Zwemmen is niet aan haar besteed en als ze weet dat het buiten nat en koud is daalt de motivatie, maar eenmaal er doorheen gaat ze er weer voor. 
Op onze facebookpagina zijn veel filmpjes te vinden van onze honden.