Thai Ridgeback

De Thai Ridgeback Dog

De TRD is een middelgrote, kortharige hond met een ridge op zijn rug in de kleurvarianten: rood, zwart, fawn/isabella en blauw. Een veelzijdige “stoere” verschijning uit Azië. Een huishond, wat in dat werelddeel inhoudt dat het erf ongediertevrij moet blijven (ratten en slangen) en bezoek wordt aangekondigd met een paar waakzame en bescheiden korte blafjes. Tegenover vreemden blijft hij gereserveerd en moeilijk manipuleerbaar. Een intelligente huishond waar je veel mee kunt ondernemen, maar een sterke “will to please” hoef je niet te verwachten. Een TRD is een tropenhond. Activiteiten ondernemen bij een paar graden hoger is geen probleem, daarentegen kan hij minder goed tegen gure weersomstandigheden.

Onze motivatie
Vanwege de bijzondere verschijning wilden we meer weten over dit oertype en al lezend sprak ons dit steeds meer aan. Een ras met een "uitdaging" waarbij de crusiale periode van socialisatie nóg belangrijker is dan bij de meeste rassen. In Nederland is er helaas moeilijk aan te komen en een pup uit Thailand leek ons om de genoemde reden niet verstandig. Gelukkig kwamen we in contact met de Nederlandse Diana Gelderland, die in Spanje woont, waarvan wij wisten dat zij enorm veel aandacht besteedt aan de opvoeding van de pups naar onze maatstaven. Hierdoor en vanwege de goede combinatie van de ouderhonden kregen wij een fantastische huisgenoot waar we iedere dag plezier aan beleven.

MAXCELLENT Thai Ridgeback Dog

Met het oog op het fokken hebben we hele goede bloedlijnen in huis gehaald, waarbij naast uiterlijk en karakter ook sterk op gezondheid is geselecteerd bij de voorouders. Ons eigen fokteefje Mai wordt ieder jaar getest op algehele gezondheid en van de reu verwachten wij ditzelfde. De Maxcellent pups worden uiteraard ook gecontroleerd op algehele gezondheid, geënt en iedere twee weken ontwormd. Kijk op pagina ALGEMEEN voor meer informatie, koopcontract en garantiebepalingen.